Onze geschiedenis.

Ergens in de jaren 80 werd er in de Ambiorix Kazerne van Tongeren badminton gespeeld.

Hier groeide de belangstelling voor onze sport en uitbreiding drong zich op. Er werd door praktische problemen in de kazerne uitgeweken naar maandagavond in de Eburonenhal. Ook daar hield de groei aan en in september 1989 werd onze club boven de doopvont gehouden. Bestuurders van het eerste uur waren: Albert Creten, Stefan Wijnants en Luc Bertrand. Deze beide laatste zijn nog steeds bestuurslid. Vanaf het seizoen 91-92 wordt er op maandag en donderdag gespeeld. Dat jaar wordt het bestuur ook uitgebreid met 2 dames, Chantal Wijnants en Lieve Menten. Zij zullen de sociale activiteiten van de club organiseren.

Onze club krijgt ook zijn huidige naam en logo, een ontwerp van onze goede vriend Hugo Jaspers. Als logisch gevolg van onze groei en inzet wordt er een ploeg ingeschreven voor de provinciale competitie. Hierdoor konden we ook enkele sponsors binnenhalen. Hoofdsponsors van het eerste uur waren Ben ’s Café en Verzekeringen Jos Dams. Zij maakten het mogelijk om onze club naar een hoger niveau te brengen. Om dit te bereiken werden er trainingen georganiseerd onder leiding van Eric Demunster, en later onder leiding van David Rossillion en Rony Van Zele. In 1993 sluiten we aan bij de Stedelijke Sportraad, hierdoor zijn we dan ook met een jeugdwerking gestart. Dit loopt goed want in het volgende seizoen hebben we zelfs een cadettenploeg in competitie, helaas zonder vervolg. Ook onze dames wagen zich dat seizoen aan competitie spelen.

Op 24/05/96 wordt met een stichtingsvergadering en een receptie van onze club een VZW gemaakt. Dit was ook ons laatste seizoen in de Eburonenhal. We spelen dan gedurende 1 seizoen in de KTA II sporthal waarna we in september 1998 verhuizen naar onze huidige locatie, de TIO sporthal.

Op 21/04/01 vieren we 10 jaar Plemke met een internationale demonstratiewedstrijd en een flinke fuif, iets waar de Plemkes goed in blijken te zijn.

Door een tekort aan competitieve spelers hebben we gedurende 5 seizoenen geen competitieploeg meer. Aan dit spijtige gegeven komt een einde met de inschrijving van een herenploeg in het seizoen 2008-2009. We zijn terug op de goede weg. Dit blijkt al snel uit de eerste titel uit onze clubgeschiedenis. Onze heren worden kampioen in 4°Prov. A.

Op 24/06/2011 vieren we al het 20 jarige bestaan van onze club.

En als voorlopig hoogtepunt worden er voor het seizoen 2012-2013 een record aantal ploegen ingeschreven, met als kers op de taart onze tweede titel. De heren worden kampioen in 3°Prov. B. Er wachten ons hopelijk nog mooie tijden …..